søndag 25. desember 2016

SJOKOLADEBAVAROIS


Denne deilige franske desserten er ikke vanskelig å lage, det tar bare litt tid. Den er lett og luftig og smelter på tungen... At du må piske eggedosis, lage eggekrem, piske krem og røre inn gelatin og den smaken du vil ha på desserten, kan kanskje forhindre noen fra å lage den, men du får lønn for strev:-) Den kan lages i god tid, gjerne dagen før den skal serveres.

Til 8-10 personer

3 3/4 dl H-melk
200 g sjokolade, helst mørk, i biter
4 eggeplommer
1 dl sukker
6 gelatinplater
3 dl kremfløte, 1 pk.

1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i minst 10 minutter. Når de skal brukes klemmes vannet godt ut av dem.
2. Kok opp melk og sjokolade. Ikke bruk for sterk varme og rør ofte så ikke sjokoladen legger seg fast i bunnen av kjelen.


3. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
4. Hell litt og litt av den varme blandingen i eggedosisen mens du rører hele tiden. Bruk håndmixer.
5. Ha alt sammen i en ren kjele og sett den på platen. Nå skal dette stå og varmes opp forsiktig til blandingen tykner litt. Dvs. til den nesten koker. Rør hele tiden. NB! Må ikke koke for da kan det skille seg. Ta vekk fra platen like før det koker. Dette er fremgangsmåten for å lage eggekrem. Rør inn den oppbløtte gelatinen.
6. Sjokoladeeggekremen skal nå stå å avkjøles til kald, men ikke stivnet. Sjekk den ofte.
7. Når sjokoladeblandingen er kald røres pisket krem inn.
8. Fordel bavaroisen i 8 dessertskåler/-glass. Sett den kjølig og evt. pynt den like før servering.

Lekker juledessert.
*Eggehvitene kan brukes til pavlova,  pikekyss,  mandelmakronerhasselnøttmakroner m.m. *



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...