tirsdag 27. desember 2016

THAI RED CURRY MED LAKS OG TORSK


Deilig og mager suppe i romjulen med sterk smak. Gjør seg godt etter både ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og mange andre godbiter.

Til 4 personer

6 dl vann
1 boks kokosmelk, 4 dl, gjerne light
1 lite glass Thai Red Curry Paste, 110 g, eller 1/2 glass stort
1 løk, grovhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
2 gulrøtter i skiver, 1/2 cm
1 rød paprika i strimler
saften av 1/2 lime eller 1 ss sitronsaft
2 ts sukker
1/2 pk sukkererter, 15-20 stk., i 6 skiver på skrå
250 g torsk i terninger 1 1/2 cm
250 g laks i terninger 1 1/2 cm
dill, persille, koriander, basilikum eller hva du måtte ha, fersk eller tørket

2 dl langkornet ris eller godt brød

1. Finn frem alle ingrediensene og gjør i stand alt som skal skrelles og skjæres opp først.



2. Kok opp vann, kokosmelk og currypasten.
3. Ha i løk, hvitløk, gulrøtter, paprika og limesaft. Kok dette i 5-7 minutter til gulrøttene er litt møre. Smak suppen til med evt. litt sukker. Det trengs verken salt eller pepper.
4. Til slutt har du i fisketerninger og sukkererter og lar dette trekke i suppen i 5 minutter.



5. Tilsett 2 ss av det ferske krydderet du har eller 2 ts tørket.
6. Øs opp suppen i suppeskåler og server gjerne kokt ris, i skåler for seg, eller godt brød til.

Uhmmm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...