søndag 18. desember 2016

TORSKELOINS MED KOKOS-/ BLÅSKIMMELOSTSAUS OG POTET- OG GULROTPURÉ



Torskeloins egner seg godt som søndagsmiddag. For å forenkle tillagingen av tilbehøret er det smart å lage en puré av poteter og grønnsaker. Da trenger du bare to kokekar - stekepanne til fisk og saus og en kjele til grønnsakene. Mindre oppvask er vel også av det gode;-)

Til 4 personer

4 porsjonsstykker torsk
---
1 boks kokosmelk, 4 dl, ikke light
1 ts maizenamel
1/2 Blue Castello
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss klippet dill (kan sløyfes)

Puré
1/2 søtpotet
4 gulrøtter
4 middelsstore poteter
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 ts sukker
1 ss smør
1/4 dl kremfløte

grønn paprika i strimler
dill/persille

1. Skrell poteter og gulrøtter, del i mindre biter og kok til helt møre. Hell av vannet, damp dem litt, mos med stavmixer og smak til med krydder, smør og fløte. Hold varmt.



2. Hell kokosmelk i stekepanne og rør maizenamelet ut i den før den varmes opp. Varm opp til kokepunktet og tilsett osten i mindre biter. Rør den godt ut i melken. Smak til sausen før fisken legges i til trekking.


3. La fisken trekke i sausen 3-4 minutter på hver side. Hell saus over fisken i løpet av koketiden.


4. Ved servering ha saus på tallerkenen først, legg på en god porsjon puré (dette er jo både poteter og grønnsaker), legg fiskestykket oppå og pynt med noe grønt. Sett gjerne pepperkverna på bordet.

Så er det bare å nyte en deilig middag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...