onsdag 4. januar 2017

EGG DROP SOUP


Dette er verdens enkleste suppe. Det er helt sant! Du har sannsynligvis alle ingrediensene i huset til en hver tid, så du kan lage den med en gang. Oppskriften stammer fra Kina. Man kan tilsette andre ingredienser i suppen, også, men da blir den plutselig litt mer omfattende.

Du kan også bruke skikkelig hønsebuljong kokt på hønse-/kyllingskrog hvis du vil ha det helt perfekt.

Her er et tidligere innlegg om Romersk eggesuppe.

Dagens superenkle versjon smaker kjempegodt!

Til 4 personer

1 liter kyllingbuljong (vann + 2 buljongterninger)
1 ss (sesam-)olje
1/2 ts salt
1/2-1 ss sukker
1/4 ts hvit, malt pepper
1 ts gurkemeie for fin farge
ca. 1/2 dl maizenamel røres ut i ca. like mye vann
3 egg, lettpiskede
litt vårløk eller purre i tynne ringer
koriander- eller persilledryss

1. Kok opp vann og løs opp buljongterningene i dette.
2. Tilsett olje, salt, sukker, pepper og gurkemeie.


3. Hell utrørt meljevning i den kokende suppen under omrøring. La det koke et par minutter. Lag suppen så tynn eller tykk du vil. Du kan også droppe meljevning hvis det er enklere, men den gjør suppen blank og fin.
4. Pisk eggene lett og rør dem inn i suppen mens den koker. Ta vekk fra varmen og smak den til med evt. mer krydder. Jeg syns sukker gjør seg godt i denne suppen, men OBS! ikke for mye, det er ingen dessertsuppe.


5. Server straks i suppeskåler og ha vårløk på toppen. Litt grønt dryss, også, hvis du har.


*Vi spiste godt brød til suppen.
*Tilleggsingredienser i suppen kan være fersk, revet ingefær, kanelstang, champignon, anis m.m. Noe av dette må jeg prøve en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...