fredag 13. januar 2017

HJEMMELAGET PASTA


Har du laget pasta noen gang? Det er enkelt og morsomt og du trenger ikke ha en pastamaskin, men om du har det, er det jo raskere enn å kjevle og kjevle kjempetynt.

Hvordan man "kjevler" pasta med maskin blogger jeg senere.

Pasta til 4 personer

Koketid (max) 2-3 minutter

200 g hvetemel
2 store egg, lettpiskede
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
---
evt. 1 ts basilikum, oregano eller annet krydder

Pastasaus, hjemmelaget eller kjøpt

1. Sikt melet ned på bakebordet, men hold tilbake ca. 1 dl. Pisk eggene lett med olje og salt. Lag en grop i midten og hell eggeblandingen i denne. Vil du tilsette urter gjør du det nå. Samle alt til en jevn deig. Bruk det resterende melet hvis det trengs. Deigen kan godt være litt fast, men ikke så fast at den er sprekkete. Skulle den bli for fast har du bittelitt kaldt vann i.2. Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet, minst 1/2 time. Da blir den mykere og lettere å arbeide med senere.


3. Kok opp vann (3-4 liter) i en stor kjele med 1 ss salt og 2 ss olje.
4. Hvis du skal kjevle deigen deler du den i to og kjevler halvparten om gangen. Større leiv har du kanskje ikke plass til på bakebordet.
5. Kjevle deigen til et rektangel på ca. 30x45 cm, eller så tynt at du ikke orker å kjevle mer. Pastaleiven må være tynnere enn 1 mm, 1/2 mm, kanskje.


6. Brett leiven i 4 fra langsiden.7. Bruk en skarp, rett kniv og skjær tynne strimler på ca. 2-3 mm. Du kan selv bestemme om det skal være tynt som spaghetti eller litt bredere strimler som tagliatelle.


8. Legg all pastaen i det kokende vannet samtidig og beregn koketiden på 2 minutter fra når vannet koker igjen. Smak på pastaen etter 2 minutter. Den skal være "al dente", gi litt tyggemotstand. Hell av vannet og server den med en gang.


*Lag en god pastasaus. Forslag til oppskrift finner du HER.*


Hjemmelaget pasta med løk- og tomatsaus med Philadelphiaost, og parmesan på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...