torsdag 5. januar 2017

LAKS MED TACOKRYDDER


Fisk er sunt og laks er godt. Denne tacokrydrede lakseretten smakte deilig. En fin laksemiddagsvariant som hele familien vil like. Du kan ha på så mye tacokrydder du ønsker. Det er godt at det smaker litt spicy. Du kan lage ditt eget tacokrydder. Se min oppskrift HER.

*Oppskriften er fritt etter Lise Finckenhagen. Man må bruke de ingrediensene man har for hånden da ikke alle bare kan stikke bort på butikken en tur...

Til 4 personer

4 porsjonsstykker av laks i store terninger
1-2 ss tacokrydder
olje
smør
2 dl crème fraîche/rømme

Salat:
4 tomater i små terninger eller tilsvarende med cherrytomater delt i 4
1/8 rødløk i fine strimler
2 ss limesaft/sitronsaft
2 ss (chili)-olje eller bitte litt chilipowder
1/4 ts salt
1/2-1 ss sukker
1 ts tørket koriander eller tilsvarende fersk
---
salatblad
8 halve hermetiske aprikoser i båter eller klementinbåter

poteter eller tortillalefser eller ris eller pasta m.m.

1. Begynn med tilbehøret til fisken, poteter eller noe annet du har. Jeg stekte potetkubber i olje, krydret med salt og pepper. Dette krever noe tid. Skjær skrelte poteter i like store kubber, legg dem i kaldt vann i 5 minutter så noe av stivelsen forsvinner, tørk dem godt og stek i 1/2 dl olje på middels varme, ca. 12-14 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.2. Skjær tomatene i små terninger og bland med finstrimlet rødløk. Ha i de andre ingrediensene og bland det godt sammen.Eksklusiv olje med god chilismak.
 3. Krydre fisken med tacokrydder. Bruk minst 1 ss, gjerne mer og bland det godt med fisken.


4. Stek fisketerningene i stekepanne i olje og smør til gjennomstekte, ca. 3 minutter. Rør inn crème fraîche like før servering, ikke stek den med fisken.
5. Anrett maten på tallerken med tomatsalat på salatblad og fisken på toppen. Legg på noen aprikosbåter eller klementinbåter. Er friskt og godt til middagen.


Middag til liten og middag til stor:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...