tirsdag 3. januar 2017

LAPPER MED GJÆR



Lapper kan også bakes med gjær. De hever seg fint og blir luftige og myke. Disse er laget av søt melk. Bruker man surmelk er det natron som er det beste hevemiddelet. Oppskriften er egenkomponert.

Disse er veldig gode med litt syltetøy eller smør og brunost på. Se forøvrig HER hva jeg serverte dem til.

14-15 stk.

2 romtempererte egg
4 ss sukker
1 ts tørrgjær
4 ss smeltet smør
3 dl søt melk
4 1/2 dl hvetemel
1/4 ts salt

1. Pisk eggene lett med sukker.
2. Smelt smør i kjele og varm opp melken samtidig til fingervarm. Bland dette med eggeblandingen.
3. Tilsett gjær og rør den godt inn.
4. Ha i mel og salt og pisk dette til en jevn, litt tykk røre. Sett til heving 1/2 time.


5. Stek lapper på takke/helle eller i stekepanne til gyldne på begge sider. Trenger ikke fett til stekingen. Legg dem til avkjøling på kakerist.


Disse søte silikonformene med hjertefasong fikk jeg av min søster for en tid tilbake. Morsomt å steke lapper i dem:-) Har tidligere stekt egg i dem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...