mandag 16. januar 2017

LILLA BLOMKÅL


Lilla blomkål er en spennende, for ikke å si, en fargerik variant! Hvis du kommer over denne i butikken bør du kjøpe den og overraske familien en smule.. Den smaker akkurat som den vanlige blomkålen og trenger akkurat like lang koketid. Hvor lenge den skal koke avhenger av om den er delt opp i buketter, eller er hel.
Den ble her servert til karbonader med løk, hjemmelagede pomme frites av mandelpoteter og potethjul. Sausen var en blanding av yoghurt naturell og tyttebærsyltetøy. Smakfullt. De ble kokt i samme vann, samtidig, men den hvite var like hvit etter koking selv om vannet var lilla.
Leste et sted at det finnes mange forskjellige blomkålsorter i verden! Romanesco, den grønne, er kjent, men alle de andre? Ikke vanlig å finne i mine nærbutikker, i alle fall.


Neste gang jeg kjøper denne varianten må den jo prøves naturell i en salat med både grønt og rødt og gult og alt som er. Hva med en lilla blomkålsuppe, mon tro? Eller lilla blomkålris, blomkålpuré? Lekker farge:-)
Hadde dette blogginnlegget blitt publisert 1. april kunne man tro det var en aprilspøk:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...