søndag 1. januar 2017

RASK CURRY


En curryrett betyr ikke at det er karri i maten, men at det er en saftig og krydret rett. Denne retten med kjøttdeig er tilsatt flere gode krydder og væske fra både tomater og buljong. Curryen er ganske rask og enkel å lage. Du bør ha de kryddersortene som står blandt ingrediensene for å få frem den gode smaken.

Til 4-5 personer

1 stor løk, grovhakket
1 grønn eller rød paprika i terninger
1 ts spisskummenfrø (karve) eller malt spisskummen
4 grønne kardemommekapsler eller 1 ts malt kardemomme
2 laurbærblad
olje til steking
1 boks grovhakkede tomater
---
1 pk kjøttdeig, 400 g
2 hvitløkfedd finhakkede
2 ts malt koriander
2 ts malt gurkemeie
1/2 ts chilipowder
olje
4 dl buljong (løs opp 2 kjøttbuljongterninger i kokende vann)
1-2 ss sukker
---
langkornet ris til 4-5 personer kokes etter anvisning på pakken
tørket koriander
sukkererter (valgfritt)

(Nanbrød hvis du har, eller annet godt brød.)

*Sjekk om du har alle krydderne først*

Spisskummenfrø til venstre og kardemommekapsler.
1. Finn frem en kjele som tar minst 3 liter. Varm opp olje og tilsett løk, paprika, spisskummen, kardemomme og laurbærblad. Stek dette på middels varme i 5 minutter, rør nesten hele tiden. Det dufter deilig av krydder:-)
2. Ha i tomatene og la det forsette å småkoke i 10 minutter mens du fortsetter med maten.
3. Varm opp olje i stekepanne og fres hvitløk med koriander, gurkemeie og chilipowder 1 minutt på middels varme ved å røre hele tiden. Tilsett kjøttdeigen og knus den under stekingen. Skru opp varmen litt så kjøttdeigen blir stekt, ikke kokt.
4. Når kjøttdeigen er stekt har du den oppi kjelen med tomatsausen.
5. Fyll tomatboksen med vann, 4 dl, og varm det opp i stekepannen. Løs opp buljongterningene i dette og hell det i kjelen. La dette stå å småkoke i 15-20 minutter. Du trenger ikke ha lokk på for curryen er ganske løs og det gjør ikke noe om den fordamper litt.
6. Før servering smakes den til med evt. 1-2 ss sukker. Jeg syns alltid det er godt med sukker for å avrunde den litt syrlige tomatsmaken. Mer av andre krydder er ikke nødvendig, men smaken er forskjellig.
7. Husk å koke ris og evt. sukkererter. De skal bare forvelles i kokende vann 1 minutt.
8. Legg maten opp på tallerkener og dryss tørket koriander eller persille over.

Smakfull og mager middag på nyåret.

Her servert med risnudler/vermicelli.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...