mandag 2. januar 2017

TINDVEDKREM

Lekker nyttårsdessert!

Tindved er ikke det vanligste bæret å bruke i Norge. Hvis du får tak i denne sorten en gang kan du bruke dem til dessert og kaker, saft og "syltetøy". I Tyskland lager de gjerne likør av tindved. Der heter bærene Sanddorn. Og svenskene kaller dem havtorn. Jeg har tidligere blogget om tindvedgelé og panna cotta. Tindvedkrem er en egenkomponert oppskrift. 

Til 5-6 personer

225 g tindved
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
2 plater gelatin
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
---
1 dl kremfløte til dekor
sjokoladepynt

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la bli bløte, ca. 10 minutter.
2. Kok bærene med vann og sukker i 5 minutter.


3. Hell dette i en melsikt og press ut så mye saft du kan. Det blir ca. 3 1/2 dl.


4. Klem vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme saften. 
5. Sett til avkjøling, men den må ikke stivne.
6. Når saften er kald heller du litt saft (en sauseøse) i bunnen av 6 dessertglass og setter dem i kjøleskapet så geléen stivner.


7. Pisk fløten til krem med vaniljesukker. Når den resterende saften begynner å bli tyktflytende røres den inn i kremen. Fordel tindvedkremen i de 6 glassene med gelé i bunnen. Om ikke geléen i glassene er helt stivnet, gjør det ikke noe.


8. Pisk den siste dl av fløten til krem og pynt i glassene. Har du litt sjokolade å dekorere med også, er det fint. Sjokolade passer veldig godt til tindved. Du kan hjerne ha litt sjokoladesaus over, om du har.


God dessert med spesiell smak.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...