tirsdag 10. januar 2017

TORSKELOINS MED SPICY SAUSLoins er det fineste stykket på fisken. Torskeloins er helt fantastisk! Sunn og mager mat og det er vel ikke noe drawback, akkurat.

Det er mange måter å variere en torskemiddag på. Denne spicy sausen gjorde seg meget godt til dagens middag. Du kan lage den så sterk du vil.

Til 4 personer

4 porsjonsstykker torskeloins
litt salt på fisken
olje og smør til steking

Saus:
4 hvitløkfedd i små biter
1 lite stykke fersk ingefær i små biter
2 vårløk i tynne ringer
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje (kan utelates)
1/2 dl olivenolje
2 ts tamarindpaste (eller 1 ss limejuice/sitronsaft)
1-2 ss hot chilisauce/sweet chilisauce (eller 1/2-1 ts chilipowder)
---
1 dl vann

Resten av tilbehøret er uvesentlig, men jeg hadde rød ris, søtpotetpuré og crispy potethjul. Du velger selv det tilbehøret du ønsker/har tilgjengelig. Det er godt med bare kokt ris og gulrotpuré, også. Potethjulene har jeg kjøpt i utlandet. De må stekes i frityrolje, se lenger ned på siden.

*Forbered de grønnsakene du skal ha. En salat er også godt tilbehør her*
*Kok ris, 2-3 dl, etter anvisning på pakken*

1. Bland alle ingrediensene til sausen i morter, unntagen vannet, og knus det så mye du kan. Tilsett vann til det blir ganske flytende.2. Smak på sausen og tilsett 1 ts chiliolje om du har og synes det trengs. Sausen må være litt sterk, rive litt i halsen. Bland inn vannet.


3. Varm opp en stekepanne og ha i olje og smør. Tørk godt av fisken, ha litt salt på og stek den 3-4 minutter på hver side. Husk å legge den peneste siden ned. Den skal steke først.


4. Fisken får en nydelig brun stekeskorpe og flaker seg helt perfekt.


 5. Ved servering legg fisken på tallerken med det tilbehøret du har. Varm opp sausen i stekepannen 1/2 minutt og fordel den på tallerkenene. Nydelige farger med hvit fisk og rød saus + resten av tilbehøret.*Rød ris trenger lang koketid, 45-50 minutter*


*Potethjulene stekes raskt i frityrolje. Veldig morsomme å steke og smaker kjempegodt. De puffer seg opp med en gang de legges i den varme oljen. Det trengs ikke mange til hver og de pynter veldig opp på en tallerken*Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...