onsdag 11. januar 2017

VEGETARGRYTE MED RØDE LINSER, KIKERTER OG MYE KRYDDER


En vegetarmiddag innimellom for oss som ikke er vegetarianere har vi ikke vondt av. Denne middagen inneholder mye mer enn "5 om dagen", så da er den vel sunnheten selv! Dog inneholder den ikke frukt med mindre noen av ingrediensene kan ligge i grenseland. Ja, ja, her er oppskriften, i alle fall.

Sjekk om du har alle krydderne før du begynner.

Til 4 personer

2 ss olje
1 løk, grovhakkede
2 hvitløkfedd, finhakkede
---
Krydder:
3 ts garam masala
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts gurkemeie
2 ts salt
1/2 ts chilipowder eller malt pepper
---
2 1/2 dl vann
2 gulrøtter, grovrevet
1 pk røde linser (f.eks. gogreen 290 g) eller 1 dl rød ris
---
2 ss revet ingefær
1 boks hermetiske tomater
1 pk. kikerter (f. eks. gogreen 290 g)
1 boks kokosmelk, 4 dl
2 ts tamarindpaste eller 2 ts limejuice
---
1 ss sukker - smak til
---

Raita:
2 dl yoghurt naturell
2-3 ts tørket mynte eller noen ferske mynteblad, finhakkede
1 ss chiliolje eller olivenolje og litt chilipowder
1/2 ts salt

Nanbrød?

1. Stek løk, hvitløk og krydder i olje et par minutter.

Fra øverst mot høyre: Koriander-gurkemeie-kanel-garam masala-spisskummen-salt og pepper.
2. Tilsett vann, gulrøtter og røde linser (rød ris) og la dette stå å småputre til det blir noe tykkere konsistens på retten. Rør av og til. (Bruker du rød ris trenger den lang koketid, 45-50 minutter.)
3. Ha i resten av ingrediensene og la det stå å småputre i 5- 10 minutter til. Smak retten til med evt. mer krydder og kanskje 1 ss sukker. Det bør smake godt av krydder og være salt nok.
4. Bland sammen ingrediensene til raitaen og la den hvile noen minutter før den serveres, så myntesmaken kommer bedre frem.




Deilig gryte med masse kryddersmak!
*Server gjerne nanbrød til*







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...