søndag 26. februar 2017

FASTELAVNSBOLLER



En fastelavnssøndag uten fastelavnsboller er ikke en fullkommen fastelavnssøndag;-) Egentlig et vårtegn..

Stekeovn 225 grader i 10-12 minutter midt i ovnen
12 boller

1 pk gjær
2 1/2 dl melk
1 egg
1 dl sukker
en klype salt
450 g mel
---
150 g mykt smør
---
olivenolje
---
eggpensling
---
kremfløte + litt sukker?
melis
sjokoladesaus?
karamellsaus?

1. Rør gjæren ut i lunken melk i bakebollen og la stå til det begynner å boble litt.
2. Tilsett 1 lettpisket egg, sukker, salt og alt melet.
3. Tilsett smøret litt og litt og elt ekstra godt mellom hver gang. La maskinen gå i minst 5 minutter etter at siste smørbit er tilsatt.
4. Skrap deigen ned fra sidene i bollen og dekk deigen med litt olje. Sett til heving 1 time på et lunt sted tildekket.



5. Del deigen i 12 og trill så jevne boller du kan. Sett alle på ett brett på bakepapir og la de heve seg til dobbel størrelse.


6. Pensle med lettpisket egg og stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter eller til de er gyldne på farge.
7. Avkjøl dem på rist til helt kalde før de fylles med pisket krem og drysses med melis.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...