mandag 27. februar 2017

LAKS MED NØTTETOPPING


Laks med nøtter? Uhmm...Det ble en deilig crispi og søtlig topping som anbefales på det varmeste. Fint å se på er det, òg. Tåler du ikke nøtter er kanskje mandler et alternativ.

Stekeovn 190 grader i 12-15 minutter midt i ovnen

Til 4 personer

4 porsjonsstykker laks à ca. 150 g
salt
pepper
---
l løk i skiver
2 hvitløkfedd i skiver
8 middelsstore champignoner i skiver
2-3 ss olje til steking
2 gulrøtter i skiver
4 middelsstore poteter i skiver (gjerne med skall)
salt
pepper
noen smørklatter

Topping:
2 ss ristede hasselnøtter/mandler, grovhakkede (kan ristes før eller etter grovhakking.)
2 ss brødrasp
1 ss sennep + 1 ss sennep til å smøre direkte på fisken
1 ss honning
et par ss god olivenolje

appelsin evt.
smeltet smør

1. Kok potetskiver og gulrotskiver i 5-10 minutter til nesten møre. Hell av vannet og damp dem tørre.


2. Stek løk, hvitløk og champignon i olje i stekepanne i 8-10 minutter på middels varme. Sett til side.


3. Rør sammen hakkede, lett ristede nøtter, brødrasp, sennep og honning og tilsett litt og litt olje til det ikke er så tørt at det bare "smuler" av det. Dette skal jo legges oppå fisken og bør henge noe sammen.
4. Smør en ildfast form og legg poteter og gulrøtter i først. Så har du i løk- og soppblandingen.  Salte og pepre lett og legg utover noen smørklatter.
5. Salte og pepre fisken lett og smør sennep på. Legg dem i formen.


6. Fordel toppingen på fiskestykkene.


7. Stek retten i ovnen på 190 grader i 12-15 minutter midt i ovnen, eller til fisken er akkurat gjennomstekt. Det pleier å ta et kvarters tid.
8. Legg maten opp på tallerken og server smeltet smør ved siden av, om ønskelig. Appelsin er en fin avveksling fra sitron til fisk. Dessuten kan man jo spise mer appelsin enn sitron;-) OBS: Vitamin C!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...