fredag 24. februar 2017

REKEFORM (SPINAT MED HVIT SAUS OG REKER)


Når hadde du reker til middag sist? Vanligvis spiser vi dem med loff og majones eller vi lager en god rekecocktail som vi serverer til forrett. I dagens middag er rekene brukt i en hovedrett. Prøv den du, òg, og server med godt brød og gjerne en blandet salat til.

Jeg har her jukset litt med den hvite sausen da jeg kjøpte ferdig bechamelsaus, som det går frem av bildene. Den var faktisk god. Når man er på ferie er det greitt å ty til den lettvinte løsningen...Stekeovn på grillfunksjon til osten er gratinert til gylden, noen minutter, høyt opp i ovnen.

De av dere som forstår spansk kan jo lese oppskriften på bildet ovenfor, men som en hjelp kan jeg oversette den, dog med egne erfaringer i oppskriften:

Til 4 personer.

750 g fersk spinat (er egentlig i meste laget, jeg hadde frossen og brukte halve pk.=250 g)
1 løk, grovhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1/4 kg reker, rensede og delt i to hvis store. Kjøp 1/2 kg urensede. Hold av 4 reker med skall til pynt.
60 g hvetemel = 1 dl
3/4 l melk
revet ost (100 g)
en klype revet muskatnøtt
olivenolje
salt
pepper1. Stek løk og hvitløk i olje i 7-8 minutter på middels varme. Tilsett reker og spinat og stek dette til spinaten faller sammen. Bruker du frossen spinat, må den tines først og mesteparten av fuktigheten klemmes ut.
2. Kok hvit saus: Bland melet med 1 ss olje, tilsett litt og litt melk og la det koke opp mellom hver gang. La den koke et par minutter til slutt og sett til side. Salte og pepre sausen. Ha revet muskat i også, hvis du ikke drysser den over retten i formen. Smak på sausen.
3. Riv ost på råkostjern eller kjøp ferdig revet.
4. Smør en ildfast form med olje og legg i rekeblandingen.


5. Bre den hvite sausen over.


6. Dryss revet ost over til slutt og sett formen i ovnen på grillfunksjon eller på høy temperatur, på øverste rille i ovnen.


7. Gratiner til osten er gylden. Hold øye med maten, den må ikke bli svidd.


8. Server retten nystekt og varm med godt brød og en blandet salat til. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...