mandag 27. februar 2017

RISNUDLER, GULE


Jeg elsker nudler og pasta i alle mulige fasonger, og ris og couscous o.l. Dette er en flott variant av risnudler som er farget gule. Med tomatsaus til blir det virkelig et fargerikt skue. Friske farger på maten er innbydende og ser mye mer fristende ut enn en blek og fargeløs rett, se bare på bildene nedenfor. Dette er også en god vegetarmiddag.


Nudelpakken veide 400 g og er passende mengde til 5-6 personer, vil jeg tro.

Oppskrift:
400 g risnudler kokes etter anvisning på pakken og her stod det 5-7 minutter. Hell av vannet og skyll fort med kaldt vann så blir de ikke så klissete. Ha tilbake i kjelen og hold varme et par minutter før servering.

Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater (med basilikum)
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakkede
---
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 ts chilipowder
basilikum evt.

parmesanost
godt brød?

1. Kok de tre første ingrediensene i ca. 30 minutter på middels varme, med lokk de 20 første minuttene, så uten lokk så noe av fuktigheten fordamper fortere.
2. Ta kjelen av platen og mos blandingen med stavmixer, helt til moset eller noe klumpete. Jeg gjorde det siste.
3. Rør inn olje og smak til med krydder. Jeg synes alltid det er godt med litt sukker/honning i tomatretter.



4. Fordel maten på tallerkener og øs tomatsausen over. Dryss parmesanost over til slutt.

GOD MIDDAG!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...