tirsdag 28. februar 2017

SWISSRULLRUNDSTYKKER


Stekeovn 225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen

16 stk.

6 dl hvetemel + mer senere til justering av deigen
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss luftigere bakst
4 dl lunken væske (vann/melk)
1 egg
2 ss olje
---
mykt smør til å smøre utover leiven
eggpensling

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem godt.
2. Tilsett væske, lettpisket egg og olje og elt dette meget godt sammen. La maskinen gå i minst 5 minutter. Da blir deigen seig og fin. Tilpass melmengden til deigen så vidt slipper sidene i bollen. Ha gjerne litt olje rundt deigen før den settes til heving 1 times tid på et lunt sted, tildekket.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet uten å kna den noe særlig for nå skal den kjevles. Kjevle den til et stort rektangel som er ca. 1/2-3/4 cm tykt og smør mykt smør utover. Del den på midten og rull sammen til to pølser som hver deles i 8 tykke skiver.




4. Sett bitene utover på to stekeovnsbrett med bakepapir og la de heve seg i 15-20 minutter. Pensle forsiktig med egg og stek som angitt ved 225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen. Bruker du varmluft steker du selvfølgelig begge brettene samtidig på 210 grader.
5. Avkjøl på rist og spis dem gjerne lunkne til suppe eller gryterett eller med ost eller syltetøy;-)


3 kommentarer:

  1. Takk for fine oppskrifter.
    Ser du bruker luftigere bakst i denne oppskriften.
    Jeg har aldri brukt det. Tenker det er nok en ting som butikkene vil tjene på.
    Er det nødvendig og merker du forskjell?
    God helg med eller uten baking

    SvarSlett
  2. Hei. Så koselig at du bruker oppskriftene mine! Luftigere bakst gir luftigere bakst, men det er selvfølgelig avhengig av at deigen er passe fast, uansett😀

    SvarSlett
  3. Jeg har ennå ikke bakt med surdeig, dessverre. Må visst skjerpe meg;-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...