fredag 24. februar 2017

TORSK MED SKINKESKIVER

HURRA! Bloggen er 5 år i dag:-)
Det begynte med tanken om å ha sin egen digitale kokebok. Det har vist seg å være veldig smart. Jeg går stadig inn på bloggen og finner frem "gamle" oppskrifter, noe som er mye enklere enn å ha et løsbladsystem med skrevne lapper over alt! Jeg ser også at bloggen kan være til hjelp for andre etter alle "besøkende" som er innom. Kommentarer på blogginnleggene får jeg også, og det er veldig oppmuntrende.
Det første blogginnlegget var - Knekkebrød med "potet" -
Jeg gleder meg til fortsettelsen!
***

Her er enda en oppskrift fra et spansk matblad. Kjøper du matblad når du er på reise til andre land? Det gjør jeg med den største fornøyelse. Det er alltid noe spennende å finne i disse bladene.

Torsk innpakket i skinkeskiver er en spennende rett fra et av de siste utgavene av COCINA FÁCIL.
Her kommer den. For ordens skyld, bacalao er det spanske ordet for torsk.


Torsk med sprø skinke og honningsaus.

Stekeovn 220 grader i (15) 20 minutter og 8 minutter

Til 4 personer

600 g fersk torskefilet (delt i 4)
4 poteter (store)
2-3 gulrøtter (ikke i originaloppskriften)
150 g tynne skinkeskiver
3-4 kvister timian (eller 1 ts tørket)
1 ss honning
1 ts sennep
1 ss hvitvinseddik
3-4 ss olivenolje
salt
pepper

1. Du kan enten koke poteter og gulrøtter i 10 minutter før de skjæres i skiver og legges i smurt ildfast form, eller koke de helt møre.  Krydre med litt salt og pepper, sett formen midt i stekeovnen og stek grønnsakene til de er nesten helt møre, på 220 grader i ca. 15 minutter. De skal steke videre også med fisken.


2. Dryss litt salt og pepper på fisken og pakk stykkene inn i skinkeskiver. Legg dem oppå potetene i formen.



3. Dryss litt timian over og sett formen inn igjen i stekeovnen. Etter 8-10 minutter er retten ferdig og fisken er gjennomstekt.

Klar for stekeovnen.

Ferdig stekt.
4. Rør sammen sausen - honning - sennep - eddik - olje. Litt salt og pepper? Smak deg frem.


5. Legg den ferdige maten på tallerkener med fiskepakkene oppå potet og gulrot. Ringle sausen over og nyt en god torskemiddag. Feltsalat og cherrytomater som tilbehør.

Synes faktisk det ligner på maten på originalbildet;-)








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...