onsdag 1. mars 2017

BANKEKJØTT



Lenge siden du har laget bankekjøtt til middag? Det er superenkelt og supergodt. Få ingredienser og enkel forberedelse, men lang koketid, og da kan du jo gjøre noe annet imens..?

Til 4 peroner

750 g fint kjøtt av okse, hjort, elg i skiver
1 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 ts malt pepper
margarin og olje til steking
2 løk, grovhakkede eller i båter
7-8 dl buljong (vann + 2 terninger kjøttbuljong eller 2 ts buljongpulver)
2-3 laurbærblad
nykvernet pepper (chilipowder)
evt. sukkerkulør

1 søtpotet, 350-400 g + 2 ss fløte eller andre grønnsaker
poteter
tyttebærsyltetøy

1. Skjær kjøttet i litt tykke skiver, bank dem lett, og vend dem i en blanding av mel, salt og pepper før steking. Varm opp fettet i stekepanne og stek kjøttet når skummet nesten har lagt seg og fettet er lysebrunt. Stek raskt på begge sider, legg over i kjele. Stek kjøttet i to omganger.





2. Stek løken til myk,legg i kjele med kjøttet.


3. Legg i laurbærblad og knus buljongterninger, eller bruk 1-2 ts kjøttbuljongpulver. Legg på lokk og la retten småputre på middels varme i 1-1 1/2 time. Jo lenger jo bedre. Smak på sausen om den er passe krydret med salt og pepper (chilipowder).


4. Hvis du har søtpotet - skrell og kok den til helt mør. Hell av vannet, men ta vare på det. Du kan få bruk for det i kjelen med kjøttet, hvis sausen skulle bli tykk. Mos poteten med stavmixer og rør inn 2 ss fløte. 
5. Kok poteter.
6. Server maten nylaget og rykende varm med tyttebærsyltetøy til.

Reneste søndagsmiddagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...