torsdag 9. mars 2017

BUTTERDEIGSPAI MED LØK OG BACON


Pai lages vanligvis med mørdeigsbunn. Prøv med butterdeig neste gang, det er veldig godt. Problemet i Norge er at det er bare små butterdeigsplater å få tak i. Jeg kjøper med meg fra utlandet der leivene er vel 25x25 cm store. De er helt supre! Du kan selvfølgelig også lage butterdeig selv, men det er ganske tidkrevende.

Stekeovn 180 grader i 45 minutter

Til 5-6 personer

1 stort butterdeigsflak 25x25 cm (eller kjevle sammen flere små flak)
---
100 g bacon i terninger
2 store løk i tynne ringer
1/2 purre, det grønne i skiver
olje
4 egg
2 dl fløte
75 g ost revet eller skivet
salt
pepper

salat

1. Stek bacon, legg til side.


2. Stek løk og purre til myk og blank, men ikke brun.


3. Rør sammen egg og fløte og ha i salt og pepper.
4. Hvis du skulle være så heldig å ha et stort butterdeigsflak, rull det ut, sett den ildfaste formen oppå og skjær rundt. Denne deigdelen legges i bunnen av den smurte formen.



5. Kle sidene med resten av deigen. Er det enda mer deig til overs kan den brukes til pynt på toppen av paien. Fint å skjære strimler med en kaketrinse.


6. Legg bacon i bunnen av formen, så løk og osten på toppen. Hell eggeblandingen over.


7. Pensle kantene og pynten med litt av eggeblandingen.


8. Stek paien på nederste rille i ovnen i 45 minutter på 180 grader til den får en gylden og delikat farge.
9. Paien er best varm, men den er også god avkjølt. Server gjerne en salat ved siden av. Her er det mango og tomat som ble godt følge til, og litt crème fraîche.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...