torsdag 16. mars 2017

FISKEGRATENG MED HVIT, RÅ FISK OG MAKARONI


Fiskegrateng er deilig mat som vi burde ha til middag oftere. Barna liker også dette, dessuten er det viktig at vi alle spiser mer fisk.

Stekeovn 200 grader i 35 minutter

Til 6-7 personer

ca. 1/2 kg renset, hvit fisk (torsk, skrei, lange, hyse el.l.) i mindre biter
---
2 dl makaroni
---
3 ss margarin
5 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
1/4 ts muskatblomme
3 egg, delte i plommer og hviter
---
1-2 dl strøkavring

4 skrelte grovrevne gulrøtter
1 liten boks ananasbiter med ananasjuice

poteter
smeltet smør

1. Kok makaroni, hell av vannet og rør inn 1 ss olje så de ikke klistrer seg sammen.
2. Kok hvit saus: Smelt margarin i kjele, rør inn hvetemel og spe med litt og litt melk om gangen. Rør godt og la sausen koke opp. Etter siste speing kan sausen godt koke et par minutter.
3. Krydre og rør inn en eggeplomme om gangen.
4. Bland i fisk og makaroni før du rører inn de stivpiskede eggehvitene.
5. Hell blandingen i en smurt ildfast form og dryss strøkavring over.
6. Stek fiskegratengen på nederste rille i ovnen som angitt ved 200 grader i 30-35 minutter.


7. Bland de revne gulrøttene i en salatbolle med alt innholdet i ananasboksen. Har du ikke ananas er det like bra med en boks mandariner. Dette blir det en frisk og god salat av som er ypperlig til fiskegrateng.


8. Server smeltet smør til som saus, ellers kan det kanskje bli litt tørt. GOD MIDDAG!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...