torsdag 2. mars 2017

SMÅKJØTT


Etter som jeg har god tilgang på hjortekjøtt/-slakt er det viktig å nytte så mye som mulig av dyret. Før kjøttet pakkes inn til frysing bør det renskjæres så mye som mulig. Da blir det mye småbiter, og denne middagen er et resultat av det. Litt mexicansk inspirasjon preger denne retten.

Til 4 personer

400-500 g hjortekjøtt evt. okse, elg i små biter 1x1 cm
1 løk, grovhakket
1 rød paprika i terninger
1 grønn paprika i terninger
3 dl vann
3 dl kokosmelk
2 ts buljongpulver eller 2 kjøttbuljongterninger
2 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
1/2 ts chilipowder
evt. salt
---
evt. 2 ts maizenamel rørt ut i 2 ss kaldt vann
sukkerkulør?
---
crème fraîche
ost, revet eller strimlet

3/4 kg skrelte poteter
2 dl melk
en fløteskvett
salt
pepper

1. Stek kjøttet brunt og legg over i kjele.


2. Stek løk og legg i kjelen med kjøttet.
3. Tilsett paprika, vann, kokosmelk og buljongterninger og la dette koke i 15-20 minutter til kjøttet er mørt. Små biter trenger kort koketid. Smak retten til med chilisaus, soyasaus og chilipowder (pepper). Den kan godt være litt sterk for når den spises sammen med poteter virker den mildere. Er sausen tynn tykner du den med maizenamel rørt ut i kaldt vann. La koke et par minutter etter at meljevingen er tilsatt. Må gjerne tilsette 1/4 ts sukkerkulør for frisk brunfarge på sausen.

Så fine farger!
4. Kok skrelte, oppdelte poteter til helt møre. Hell av vannet, mos dem og rør inn ca. 2 dl melk og litt salt og pepper. Har du i en fløteskvett blir mosen ekstra god.

God nederlandsk ost.
5. Server maten med 1 ss crème fraîche og ost på toppen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...