torsdag 20. april 2017

(BØLGE-)PASTA MED REKER, BROCCOLI OG KREMET LØKSAUS



Jeg elsker pasta, i alle farger og fasonger, både hvit og grønn og svart og flere til. Denne bølgete pastaen er kjøpt i utlandet og heter Fusilli Lunghi Bucati. Har ikke undersøkt om den finnes i Norge. Utvalget i utenlandske butikker er mye større enn i Norge og det er veldig gøy å gå og kikke på alle de spennende produktene de har.

Til 4 personer

400-500 g pasta
---
1 ss olje
1 rødløk, finhakket
--
1 1/2 dl crème fraîche
1 1/2 dl H-melk eller matfløte
1 ts sambal oelek (chilipaste)
1 1/2 dl vann
1/2 ts salt
---
50 pillede reker
noen broccolibuketter
---
8 cherrytomater delt i to på tvers
2 ss lettristede solsikkekjerner (kan sløyfes), stekes i tørr stekepanne
persilledryss

1. Sett over rikelig med vann til pasta. Ha i 1 ts salt. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Bølgepastaen skulle koke i 14 minutter og ble helt perfekt al dente.
2. Surr løken i olje et par minutter, tilsett crème fraîche, melk, sambal oelek og vann og la dette småkoke i 5 minutter. Smak til med salt.
3. Kok broccolibukettene bare et par minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet med en gang, men hold dem varme i kjelen.
4. Legg pasta på tallerkener og fordel løksausen over. Legg på reker, broccoli og tomater. Dryss over solsikkekjerner, hvis du har, og persille til pynt. Voilà!

God middag!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...