søndag 16. april 2017

BLOMKÅL MED HVIT SAUS OG BACONBlomkål er en allsidig og deilig grønnsak. Den kan brukes rå i diverse salater, kokt som en egen rett, eller som tilbehør til kjøtt og fisk m.m. Har du laget blomkålris, f.eks.? Oppskrift HER.

Da jeg kom over disse hvite og lekre blomkålhodene forleden ble middagen bestemt ut fra dem. For å få litt farger på maten valgte jeg røde og grønne paprikaterninger som de har i frysedisken i utlandet. Enkelt og greitt.

Til 4 personer

1 stort blomkålhode
1 rød paprika i terninger 1 cm
1 grønn paprika i terninger 1 cm
baconterninger (200-300 g)

Hvit saus (Bechamelsaus)
3 ss smør/margarin
5 ss hvetemel
5-6 dl H-melk
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts revet muskatnøtt

poteter

1. Kok poteter.
2. Kok opp mye vann til blomkålhodet i en stor kjele. Tilsett 1/2 ts salt. Rens og vask blomkålen, skjær et kryss i stilken på undersiden (da blir blomkålen fortere kokt). Kok blomkålen i 10 minutter og ta den opp av vannet så den ikke koker videre. Du stikker en kniv eller gaffel i stilken for å kjenne om den er ferdig kokt. Den skal være litt fast, al dente.


3. Kok hvit saus: Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører ekstra godt. Det må ikke være klumper i sausen;-) Sausen må ikke være for tykk, som vaniljesaus, kanskje, så prøv deg frem med melkemengden. La sausen koke minst 5 minutter for at melsmaken skal forsvinne. (Ettersom denne middagen ble laget på et ferieopphold i utlandet var det interessant å teste ut noen halvfabrikata. Derfor valgte jeg ferdig hvit saus. Enklere kan det ikke bli. Den smakte godt, faktisk.)


4. Stek baconterninger og bland i paprikaterningene. La de steke et par minutter.


5. Legg blomkålhodet på et dypt fat og hell den hvite sausen over. Fordel bacon- og paprikabitene på toppen. Server potetene i fat ved siden av. Dette smaker sommerlig og godt:-) God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...