søndag 16. april 2017

BROCCOLI MED HVIT SAUS, PAPRIKA OG (SPANSK) SKINKE



Broccoli er en fristende grønnsak med sin nydelige grønnfarge. Den gjør seg best i kokt tilstand.

Til 4 personer

1 stor broccoli deles i buketter
1 rød paprika i terninger 1 cm (kan utelates)
1 grønn paprika i terninger 1 cm (kan utelates)

Hvit saus
3 ss smør/margarin
5 ss hvetemel
5 dl H-melk
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts revet muskat

skinkeskiver

poteter

1. Kok poteter.
2. Kok opp vann til broccoli, tilsett litt salt og kok dem til al dente, 2-3-4 minutter. Må for all del ikke bli myke og miste fargen.


3. Hvit saus: Smelt smør i kjele, rør inn hvetemel og spe med litt og litt melk mens du rører hele tiden. Sausen må ikke være for tykk så tilpass melkemengden. Tykkelse som vaniljesuas, kanskje? La sausen koke i minst 5 minutter for at det ikke skal smake mel av den. Krydre.
4. Hvis du har paprika tilsetter du den i sausen og lar den koke med i 5 minutter. Kan også servere paprikastrimler i fersk tilstand som tilbehør.
5. Legg maten opp på tallerkener eller man forsyner seg selv. Ser det ikke godt ut? Det smakte kjempegodt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...