torsdag 20. april 2017

CHICKEN CURRY


I dag er det indisk mat som står på menyen. Curry betyr ikke at det er karri i maten, curry betyr saus;-) Meg fortalt så bruker de ikke karri i India. Denne retten kan lages så sterk man vil, men for å behage norske ganer - vær forsiktig med chilipepper...

Nanbrød passer ypperlig til denne retten så hvis du vil bake det har du oppskrift HER og HER.

Til 4 personer

3-4 kyllingfileter i litt røffe biter

Curry:
4 ss olje
2 ts spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
1 kanelstang
1/4 ts chilipowder eller etter ønske
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
---
1 løk, grovhakket
4 hvitløkfedd i skiver
en liten bit ingefær i mindre biter
4 ss vann
---
1 boks tomater
1 ss sukker
2 1/2 dl kyllingbuljong (vann + 1 terning hønsebuljong)
3 ts soyabønnepasta (kan sløyfes)
---
koriander (evt. persille), ferske eller tørkede blad til å drysse over ved servering

3 dl langkornet ris (Basmati) kokes etter anvisning på pakken

1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Stek første pulje ingredienser i olje et par minutter på middels varme i kjele. Nå dufter det godt!
3. Mos løk, hvitløk og ingefær med litt vann. Bruk stavmixer. Bland mosen med krydderiene i kjelen og la det småputre i ca. 2-3 minutter.
4. Tilsett kyllingbuljong og tomater og la det småkoke 5-10 minutter, uten lokk, så sausen blir litt tykkere.
5. Smak til curryen med sukker og evt. mer chili, ha i kyllingbitene og la de koke 8-10 minutter til gjennomkokte.
6. Server maten på tallerkener og dryss noe grønt over.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...