søndag 23. april 2017

LAKS MED VALMUEFRØ


Vanligvis brukes valmuefrø til pynt på tebirks, rundstykker og loff. Å bruke dem på laks er heller sjelden, men det smakte veldig godt. Overflaten ble crispi og nydelig. Prøv det du også. Det sies at valmuefrø gir en god dose antioksidanter så da er det vel bare å hive innpå? Men, ikke spis for mye, frøene kommer fra opiumsvalmuen...

Stekeovn 200 grader i 20-25 minutter eller til fisken er akkurat passe bakt/stekt

Til 4 personer

4 store porsjonsstykker laksefilet
litt salt
valmuefrø
---
1 dl eplejuice
noen klatter smør

Agurksalat:
1/2 agurk i tynne skiver med ostehøvel
eddik, vann og sukker smakes til

poteter

evt. smeltet smør

1. Lag agurksalaten først ved å blande vann, eddik og sukker til en frisk og god lake til agurkskivene.
2. Kok poteter.
3. Salte fisken lett og vend stykkene i valmuefrø på en flat tallerken. Dekk overflaten av fisken helt.


Fisken har skinnet på (på undersiden), men det løsner lett når den er ferdig bakt i ovnen.

4. Hell eplejuice i ildfast form og legg i fiskestykkene. Fordel noen klatter smør utover, dette blir god saus/sjy til middagen.
5. Ovnsbak fisken midt i ovnen til den har den konsistensen du ønsker. Noen vil at fisken skal ha rosa kjerne mens andre vil ha den gjennomstekt. Jeg ovnsbakte den litt lenger enn 20 minutter, da var den akkurat gjennomstekt.
6. Server fisken på tallerkener med poteter og sjy fra formen. Agurksalat i bolle ved siden av.
7. Smelt evt. litt smør hvis ønskelig.

Flott søndagsmiddag som også er super til gjester.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...