torsdag 20. april 2017

PAN DE PELOTA (SPANSK BRØD FORMET SOM EN BALL)


Det er så gøy å forme brød i forskjellige fasonger! På YouTube finnes utallige tips. Bare start med å se på denne videoen som jeg har linket til HER, så ser du hvordan dette brødet er flettet + mange andre måter å forme deig på, både vanlig loffdeig og søt deig.

Stekeovn 180 grader i 30 minutter

2 små loff

Loffdeig med egg:
500 g hvetemel
1 ss luftigere bakst
---
2 dl lunkent vann
1/3 pk gjær
2 egg
1 ss sukker
1/2 ts salt
50 g mykt smør
---
eggpensling

1. Lag forgjæring av vannet, gjæren og sukkeret i bakebollen. La stå på et lunt sted, tildekket, i 15 minutter. Når det har vokst en god del er det klart til å brukes videre.
2. Rør inn eggene og elt inn de tørre ingrediensene, men hold tilbake ca. 1 dl av melet.
3. Til slutt har du i det myke smøret og elter deigen til den blir seig og jevn. Tilpass med resten av melet. Skrap godt ned fra sidene i bakebollen, ha litt olje rundt deigen og sett til heving til den er dobbelt så stor. Dekk den til med plast eller et kjøkkenhåndkle.4. Hvordan brødet formes kan du se på videoen det er link til. Vanskelig å ta bilder av hvert steg i prosessen så det går klart frem hvordan det gjøres:-) Begynnelsen er grei. Hvelv deigen ned på bakebordet og del den i to og videre del hver del i 6 som trilles til remser på 40 cm. Da har du 12 remser. Legg remsene som på bildet under og fortsett som du ser på videoen.
5. Legg begge brødene på samme stekebrett, på bakepapir, og la de heve seg i ca. 20 minutter til de er store og myke. Pensle forsiktig med egg og stek på nederste rille i ovnen, 180 grader i 30 minutter.


6. Avkjøl på rist og vent med å skjære i dem til de er en del avkjølte. De smaker veldig godt og passer ypperlig til supper og gryteretter, eller med godt pålegg på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...