tirsdag 18. april 2017

RULLESTEK AV HJORT MED POTETMOS OG STEKTE GRØNNSAKER


Har du tilgang på et halvt eller et helt dyr av hjort er det viktig å bruke alle stykningsdelene på dyret. Det kan bli mange smakfulle og forskjellige middager av det. Se forøvrig under link til kjøtt, der er det flere oppskrifter på middagsretter med hjortekjøtt. Til rullestek er det slagsiden som blir brukt. Fjern alle ben og renskjær så godt du kan.

Stekeovn 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 75-80 grader. Demp temperaturen i ovnen til 100 grader og la kjøttet holde seg varmt en time eller to pakket inn i folie, mørningsprosessen fortsetter. Kjøtt som dette må steke til det har en høy kjernetemperatur da dette ikke er det møreste kjøttet på dyret. Jo lengre det steker jo bedre, faktisk, men demp varmen etter hvert.

Til 4 personer

1 slagside av hjort, 1 - 1 1/2 kg
salt
grovmalt pepper
12-15 knuste enerbær
---
hyssing
salt- og pepperblanding til å rulle steken i
---
1 løk i skiver
olje
---
3 dl vann
1 terning kjøttbuljong

Potetmos lages av vanlige poteter og søtpotet i forholdet ca. 60/40, ca. 1 kg til sammen
2 ss smør
1/2 beger crème fraîche
salt
hvit pepper
evt. litt melk

Stekte grønnsaker:
1 rødløk i båter
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
olje
1 ss eplesirup/honning

Saus:
Kraft fra steken, et par dl, tyknes med 1/2 ss maizenamel rørt ut i 1 ss kaldt vann

1. Strekk slagsiden godt utover og dryss over salt, pepper og knuste enerbær. Rull den sammen så fast som mulig og surr hyssing rundt. Har dessverre ikke bilde av denne prosessen.
2. Dryss salt og grovmalt pepper utover et bakepapir og rull steken i dette.
3. Surr løken i olje til den er litt myk og legg den over i den formen steken skal stekes i.
4. Brun rullesteken raskt i stekepanne rundt det hele og legg den oppå løken i formen. Ha på vann og en knust kjøttbuljongterning eller tilsvarende kjøttbuljongpulver. Sett i ovnen til steking. Dynk steken et par ganger under stekeprosessen med væsken som er i bunnen av formen.
5. Når steken har stekt til den har en kjernetemperatur på 75-80 grader, heller du kraften over i en liten kjele. Pakk steken inn i folie og sett den i stekeovnen igjen, på 100 grader en times tid. Kok opp sjyen og tilsett meljevningen. Kok et par minutter til og smak på sausen. Den pleier å bli kjempegod. Vil du ha den litt mørkere tilsettes et par dråper sukkerkulør.
6. Kok poteter, mos dem og smak mosen godt til.


7. Stek løken til noe mør og tilsett paprika. Stek på middels varme til de er al dente. Må ikke bli myke da det er mye mer smak i dem når de gir litt tyggemotstand. Ringle over eplesirup eller honning.
8. Klipp av hyssingen og skjær steken opp i skiver ca. 1 cm tykke og server alle godsakene til. Løken i formen er det ekstra god smak på. GOD MIDDAG!


1 kommentar:

  1. Thanks Admin Nice Post Keep UpDate.Thank You For Awesome Webside

    Top 10 Most Popular Ebook Collection Free Download Please Visit Our Website


    http://get-download-freee-books.blogspot.com/

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...