mandag 17. april 2017

SPINATTERTE


Spinat er sunt og godt, men jeg har ikke vært så flink til å bruke det. Den inneholder flere vitaminer og mineraler noe vi bør tenke på hvis vi vil ha et sunnere kosthold.

Da jeg fant en spinatoppskrift i et utenlandsk matblad ble jeg nysgjerrig på å prøve den ut. Resultatet ble en smakfull terte som egner seg som tilbehør til middag eller som en egen rett med godt brød til. Den er god både varm og kald. Spekemat er ekstra godt til.

Stekeovn 185 grader i 12 minutter (bunnen) og videre steking i 25 minutter hele terten

Til 6-8 personer

2-3 plater norsk butterdeig (eller en stor rull spansk butterdeig)
3 dl tørkede erter
---
ca. 250 g fersk spinat
1 purre i ringer
100 g revet ost
2 egg
3 dl H-melk eller 3 dl (1 pk.) matfløte
2-3 tomater i skiver
salt
pepper

1. Ha 1/2 dl vann i kjele og legg i spinaten. Varm opp og kok forsiktig til spinaten har falt skikkelig sammen. Tilsett purren og la det koke et par minutter. Hell blandingen over i et dørslag og klem ut så mye vann du klarer.2. Smør formen du skal steke terten i eller dekk den med bakepapir. Som nevnt i tidligere innlegg kjøper jeg butterdeig i utlandet da den er mye enklere å arbeide med. Den selges i store flak ca. 25x25 cm. La butterdeigsplatene overlappe hverandre litt og kjevle dem så store at de dekker både bunn og sider i formen. Den utenlandske butterdeigen bare rulles ut og legges med papiret i formen. Enkelt;-)


3. Skjær eller klipp vekk overflødig deig og legg bitene i bunnen av formen.


4. Prikk bunnen med gaffel, legg på et stykke bakepapir og ha i ertene. Stek midt i ovnen i 12 minutter på 185 grader.


5. Riv osten fint.
6. Rør sammen egg og melk. Tilsett krydder og bland inn spinat- og purremassen. Rør også inn den revne osten.


7. Når bunnen har stekt i 12 minutter tar du den ut av stekeovnen og fjerner ertene og papiret. Hell i terteblandingen og legg tomatskiver på toppen.


8. Stek videre i 20-25 minutter eller til fyllet har stivnet. Sjekk terten undervegs ved å trykke litt på den så den blir akkurat passe stekt.


9. Legg terten forsiktig over på fat, eller server den i formen, varm eller avkjølt. Deilig med godt brød til eller som tilbehør til middag.


Spinatterte og bulgogi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...