lørdag 6. mai 2017

17.- MAIKAKE MED SJOKOLADEMOUSSE PÅ NØTTEBUNN


Nydelig kake som smelter på tungen...

Stekeovn 200 grader i 30 minutter

1 kake i springform ca. 23 Ø

Nøttemarengsbunn
200 g hasselnøtter
3 eggehviter
2 dl sukker

Sjokolademousse
200 g mørk kokesjokolade
3 eggeplommer
2 ss kald sterk kaffe
2 ts vaniljesukker
5 dl kremfløte

Oppå kaken
1/2 dl lettristede, grovhakkede hasselnøtter
25 g grovhakket mørk/lys kokesjokolade

1. Mal nøttene, men hold tilbake 1/2 dl av nøttene som skal lettristes i stekepanne og grovhakkes til pynt oppå kaken.
2. Pisk eggehviter og sukker til luftig og seig marengs.
3.Vend varsomt inn de malte nøttene. Fyll marengsmassen i den smurte formen og stek på nederste rille i 30 minutter ved 200 grader. La kaken avkjøles til helt kald i formen.


4. Pisk fløten til fløyelsmyk krem.
5. Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt den i en bolle over kokende vann. Kjøl litt ned og rør inn eggeplommene. Rør også inn kald kaffe og en ss av kremen. Når dette er helt avkjølt røres resten av kremen inn. Bruk håndmixer.


6. Legg sjokolademoussen oppå den helt kalde nøttebunnen i formen og glatt til overflaten så godt som mulig.


7. Dekk til formen med folie og sett den i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er moussen stivnet akkurat sånn som den skal være.
8. Skjær kaken løs langs kanten med en oppvarmet kniv og skyv den over på kakefatet. Dryss nøtter og sjokolade oppå.
9. For videre oppbevaring i kjøleskap bør den dekkes til med et kakelokk eller du legger kakeringen rundt og dekker med folie. Kaken bør helst serveres avkjølt, men den smelter ikke i værelsestemperatur, heller.

Så er det bare å servere denne deilige og lette kaken.
Deilig kake også til konfirmasjon og andre store anledninger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...