mandag 29. mai 2017

CAJUNKYLLING-SALATCajunkrydder er en krydderblanding som kan krediteres innvandrere til Louisiana, USA, fra Frankrike, Spania og Afrika på 1600 og 1700 tallet. Blandingen skal ha litt "snert" og rive litt på tungen. Dersom du ikke får tak i cajunkrydder i butikken, lager du enkelt din egen. Denne blir også sunnere da den ikke inneholder konserveringsmidler, med mindre ikke de krydderne du bruker inneholder det, da;-)

Cajunkrydder er supert til alle slags retter av kjøtt, fisk, grønnsaker m.m. så det kan være lurt å doble krydderoppskriften.

Cajunkrydder, liten porsjon, blandes sammen og oppbevares på tett glass:
1 1/2 ts salt
1 ts paprikapulver (røket)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkpulver
1 ts malt hvit pepper (sort)
1 ts kajennepepper
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket oregano
---

Til 4 personer

2 kyllingfileter
4 ts cajunkrydder
1 mango i terninger
1 pose blandet salat
1/2 løk i tynne, halve ringer (gjerne rødløk)
1 kokt rødbete (kjøpes ferdigkokt og skrellet)
1 dl valnøtter, grovhakkede
2 ss sesamfrø (lett ristede hvis du vil)

Dressingen ristes sammen i et glass med lokk:
8 ss god olivenolje
4 ts sterk sennep
2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/4 ts hvit pepper

Godt brød ved siden av

1. Skjær noen snitt i kyllingfiletene og gni cajunkrydderet godt inn på både under- og overside. Dekk til med plast og sett kaldt en halv times tid. (Eller skjær kjøttet i terninger og krydre.)


2. Del mangoen i to ved å skjære helt inn til stenen på begge sider. Skjær snitt i mangokjøttet helt ut til skallet, skjær så snitt på tvers av de første. Skrap ut mangokjøttet med en spiseskje.
3. Skjær rødbeten i terninger på størrelse med mangobitene.
4. Skjær kyllingkjøttet i biter og stek dem i en god olje til gjennomstekte. Sørg for å få med alt cajunkrydderet som kyllingen var gnidd inn med.


5. Legg salatbladene på et stort fat. Legg utover mango, løk og rødbeter. Dryss over valnøtter og legg kyllingbitene på toppen. Hell dressingen over og strø sesamfrø på til slutt. Se så fint og fargerikt det blir! Det smaker også kjempegodt:-) Loff eller annen brødbakst er godt ved siden av.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...