onsdag 10. mai 2017

KNEKKEBRØD, TYNNE, GROVE


Deilige, tynne og sprø knekkebrød som knaser mellom tennene...Mange godsaker å tygge på:-)

Stekeovn, varmluft 160 grader i 25 minutter og 150 grader i 30-40 minutter

3 brett med knekkebrød str. ca. 11x6 cm
(2 brett gir tykkere knekkebrød og krever litt lengre steketid)

260 g grovbakstmel
120 g solsikkekjerner
120 g store havregryn (evt. små)
70 g linfrø
70 g sesamfrø
1 ts salt
7 dl lunkent vann

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Rør godt. Røren blir ganske løs, men etter at den har stått og svellet i 15-20 minutter er den helt perfekt til å smøre utover.
2. Kle 3 stekebrett med bakepapir og fordel røren på disse. Smør røren utover hele brettet ved hjelp av en spiseskje som dyppes i kaldt vann innimellom.
3. Stek alle 3 brettene samtidig ved 160 grader, varmluft, i 25 minutter.
4. Ta brettene ut av ovnen, skyv papiret ned på benken og del knekkebrødene i passende biter. Bruk et pizzahjul. Det er lettere å komme til helt ut i kanten ved å ta papiret med knekkebrødene ned på benken.
5. Sett brettene inn i ovnen igjen  på 150 grader og stek til de er helt knusktørre og gyldne på farge. Sjekk undervegs. Stek i 30-40 minutter.
6. Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og avkjøl på rist.
7. Oppbevar dem i tett kakeboks el.l.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...