mandag 15. mai 2017

KRANSEKAKESTENGER


Kransekakestenger er gode og fine småkaker til fest. De kan være litt vanskelige å få helt perfekte da de bør være seige. Da er de aller best. Deigen må være akkurat passe fast, heller litt for fast enn litt for løs. Er deigen for løs flyter kakene utover i stekingen. Er den for fast kan kakene sprekke under steking. Steketiden skal også være optimal. Jeg fikk et tips en gang om å ha litt hvetemel i deigen som skal gjøre kakene seige. Ikke vet jeg. Et godt tips er i alle fall å fryse dem etter steking. Kakene har godt av å "slå seg" og kan med fordel oppbevares kjølig. Et annet tips er å legge en brødskive sammen med kakene.

Et spennende forsøk er å tilsette flytende glukose i deigen, 1 ss pr. eggehvite. Det har jeg ikke prøvd ennå.

Stekeovn 170 grader i 14-15 minutter midt i ovnen

Ca. 30 stenger

250 g mandler
250 g melis
1 1/2 eggehvite
1 ts hvetemel
---
sjokolade

1. Mal mandlene på en gammeldags mandelkvern. Ikke bruk foodprosessor og ikke skåld noen av mandlene. Det er lurt å binde en plastpose rundt mandelkvernen for mandelmassen har en tendens til å drysse litt rundt omkring. Den er nesten litt statisk elektrisk.
2. Bland mandlene med melis og mel og kna inn eggehvitene, 1 1/2, veldig godt. Dette er så liten porsjon at det går fint å bruke hendene.


3. Pakk deigen inn i plast og oppbevar den kaldt minst 1/2 time.


4. Trill lillefingertykke pølser og del dem i 8 cm lange biter. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og stek som angitt ved 170 grader i 15 minutter. La kakene ligge på brettet til de er kalde. De går lett i stykker når de er varme.
5. Hvis du vil dyppe dem i sjokolade smelter du 50 g sjokolade i en liten kjele på meget svak varme. Jeg brukte faktisk en smørsmelter. Dypp begge endene i sjokolade og legg dem på bakepapir. Sett dem på et kjøligere sted enn på kjøkkenet så sjokoladen stivner.


6. Deilig til en kopp nybrygget kaffe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...