lørdag 13. mai 2017

OSTEKAKE MED MELKESJOKOLADE


En virkelig fin kake til alle festdagene i mai og juni, konfirmasjon, 17. mai, pinse m.m. Den er ganske mektig da den inneholder både ost, sjokolade og fløte. Ost og sjokolade er en deilig kombinasjon som du må prøve.

Denne oppskriften inneholder melkesjokolade, men det er også deilig med firkløver.

I kakeform ca. 23 cm Ø

Kjeksbunn
20 Digestivekjeks
100 g smeltet meierismør
---
200 g melkeskjokolade
200 g Philadelphiaost, naturell, romtemperert, eller et annet merke
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
4 plater gelatin
100 g melkesjokolade, grovhakket
---
25 g grovhakket melkesjokolade til pynt oppå kaken

1. Knus kjeksene fint og bland i smeltet smør. Bre dette utover i bunnen av bakepapirkledd kakeform. Klem blandingen godt ned med baksiden av en spiseskje. Sett kaldt en times tid.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Etter 10 minutter løses de opp i et par ss kokende vann.
3. Smelt sjokoladen, 200 g, i kjele på svak varme og rør inn osten. Avkjøl.
4. Pisk krem og bland den og den oppløste gelatinen med sjokolade-/osteblandingen.
5. Rør til slutt inn grovhakket sjokolade, 100 g.


5. Hell blandingen oppå kjeksbunnen, glatt til overflaten så godt som mulig og sett den kaldt. Etter noen timer i kjøleskap er den klar til å nytes. Denne kaken lages med fordel dagen før den skal serveres.


6. Dryss grovhakket sjokolade langs kanten oppå kaken i formen. Fjern kakeringen og sett kaken på et fat.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...