onsdag 31. mai 2017

PASTASALAT MED PÆRE OG BLÅMUGGOST



Som nevnt før - jeg elsker pasta i alle mulige varianter og kombinasjoner. Tror jeg kunne spist pasta hver dag...

Pære og blåmuggost er supergodt sammen, og med alle de andre ingrediensene blir dette en sunn og deilig salat. Med godt brød til er middagen i boks.

Du trenger til 4 personer:

200 g pastaskruer eller en annen sort, men ikke tagliatelle eller spaghetti
---
2 hjertesalat eller tilsvarende mengde andre salatsorter, rosso, eikeblad, crispi el.l.
2 faste pærer i terninger
ca. 200 g fast blåmuggost, stilton, normanna, norzola i terninger
1 dl valnøtter, grovhakkede
4 store tomater i båter
1/2 rødløk i tynne, halve ringer eller 4 vårløk i biter 1/2 cm
1 gulrot, skrelt og grovrevet
1 boks maiskorn, avrente

Dressing:
4 ss god olivenolje
2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

1. Kok opp mye lettsaltet vann i en stor kjele og kok pastaen til al dente. Sjekk undervegs og ikke overkok den. Hell av vannet og avkjøl pastaen i kaldt vann. Sett pastaen til avrenning i et dørslag.
2. Del salaten i mindre biter, riv eller skjær. Har en gang lært at man aldri skal skjære salatblad, bare rive...Legg dem i en stor salatbolle.
3. Legg alle de andre ingrediensene i salatbollen og bland inn pastaen. Dynk dressingen over og bland alt forsiktig sammen.
4. Server salaten med godt brød til. Spekemat er også deilig til denne salaten.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...