mandag 29. mai 2017

TOMAT-, LØK- OG BØNNESALAT


En enkel og næringsrik salat som lages i en fei når du har ingrediensene for hånd. Den kan spises med bare brød til eller ved siden av spekemat, tunfisk (på boks), kjøtt- eller fiskeretter.

Til 4 personer

4 store tomater
1/2-1 løk i tynne, halve ringer
1 boks hvite bønner

Dressing:
3 ss god olivenolje
1 hvitløkfedd, finhakket
4 ss sitronsaft
2 vårløk i tynne ringer
1 ts tørket persille
1/4 ts salt
1 knivsodd pepper

Godt brød ved siden av er alltid godt

1. Flå tomatene: Kok opp mye vann. Skjær et kryss på toppen av tomatene og legg dem i det kokende vannet. La de ligge i vannet til skinnet begynner å løsne, men ikke lenger enn 10-15 sek. De skal ikke bli varme, ikke kokes. Ta dem raskt opp av vannet og legg dem over i kaldt vann. Riv av skinnet med en liten kniv. Tørk dem forsiktig. Vil du ikke flå tomatene er det helt ok også. Da bevares jo også den nydelige rødfargen.
2. Skjær tomatene i biter og legg dem på et serveringsfat. Egentlig skal innmaten av tomatene skrapes ut og kastes, men jeg gjorde ikke det. Synes egentlig det er noe sløsete og unødvendig.


3. Legg på løkringer, hell kraften av bønnene og fordel dem utover.
4. Bland alt til dressingen i en liten bolle og hell den over salaten. Plutselig ferdig! Server!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...