fredag 2. juni 2017

COUSCOUSSALAT MED FETAOST OG BRINGEBÆR



Couscous blandet med andre ingredienser i en salat er en spennende variant. Denne salaten er god å spise uten noe som helst ved siden av, foruten litt godt brød, men kan også fint serveres til en gryterett av kjøtt.

Til 4 personer

175 g couscous
3 dl kokende grønnsakbuljong (vann + en buljongterning)
---
300 g søte, ferske bringebær (evt. søt dem opp med litt melis/sukker/eplesirup/honning)
1 pk. fetaost, 200 g, smuldret
1 squash i tynne skiver (bruk ostehøvel)
4 vårløk i tynne skiver
revet skall av 1 sitron
1 dl pinjekjerner eller solsikkefrø, lett ristede i stekepanne (jeg bruker solsikkefrø for de er mye billigere enn pinjekjerner og kan kjøpes i større pakning (Europris))

Dressing:
4 ss god olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss hvitvinseddik
1 ss balsamicoeddik
1 ss eplesirup eller honning
litt salt
litt pepper

1. Legg couscousen i en bolle og hell kokende grønnsakbuljong over. Rør litt i det, legg på lokk og la det stå til all væsken er absorbert og couscousen er kald. Legg den over på serveringsfatet/salatbollen.


2. Rist pinjekjernene/solsikkefrøene forsiktig i en tørr stekepanne. Hell dem ut av pannen med en gang så de ikke brunes videre. Avkjøl.
3. Del fetaosten i mindre biter med en kniv eller smuldre den.
4. Vask squashen og bruk en ostehøvel for å få tynne skiver.
5. Skyll vårløken og skjær i tynne skiver.
6. Vask sitronen godt og tørk den, riv sitronskall på den fineste delen på råkostjernet. OBS - bare det gule.


7. "Luft" couscousen ved hjelp av to gafler og ha i fetaost, squashskiver, vårløk, sitronskall, pinjekjerner/solsikkefrø og nesten alle bringebærene. (Hold av noen til pynt.) Bland dette forsiktig sammen.
8. Rist dressingen i et glass med tett lokk, en mikromixer. Ringle dressingen over salaten, pynt med de resterende bringebærene og server.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...