søndag 4. juni 2017

LAKS/ØRRET I FORM MED SPICY KOKOSMELKSAUS
Denne spicy sausen løfter ørret-/laksemiddagen til nye høyder! At den i tillegg er enkel å tilberede, er heller ikke noen ulempe. Oppskriften er selvkomponert med inspirasjon fra asiatisk mat.

Stekeovn 200 grader i 15 minutter midt i ovnen

Til 4 personer

600 g ørret- eller laksefilet i store terninger, 3x3 cm
---
1 boks kokosmelk, 4 dl, ikke light
4 ss Curry paste eller Tom yum paste (kjøpt i innvandrerbutikk)
1 ss honning (eller eplesirup hjemmelaget)
1 ts salt

2 dl couscous
2 dl vann
1/2 ts salt

broccolibuketter

1. Ha alt til sausen i en bolle og rør det godt sammen. Smak på den, kanskje trengs det mer paste? Honning eller eplesirup gir en nydelig avrunding på smaken og er helt nødvendig.


2. Vend fisketerningene inn i sausen. Hell alt sammen i en ildfast form og sett den midt i stekeovnen. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.


3. Kok opp vann + litt salt og hell i couscousen (like deler vann og couscous). Ta kjelen vekk fra platen, rør litt i det, legg på lokk og la det stå til alt vannet er absorbert. Det tar ca. 8-10 minutter. Bruk to gafler til å lufte couscousen med før servering.
4. Kok broccolibuketter til al dente i lettsaltet vann 2-3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme i kjelen på svak varme.
5. Legg opp maten på tallerkener med fiskeretten oppå couscousen. Ha på godt med saus, da couscousen vanligvis er noe tørr. Legg på broccolibuketter.

Deilig og flott søndagsmiddag med herlige farger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...