lørdag 10. juni 2017

LASAGNE



Lasagne er vel nesten som norsk tradisjonsmat å regne etter hvert...

Stekeovn 200 grader midt i ovnen i 35-40 minuttter

Til minst 6 personer

1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, finhakkede
3 ss olje
2 gulrøtter i små terninger, 1/2 cm
2 stilker selleri i små terninger, 1/2 cm
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
salt
pepper
1-2 ss sukker
lasagneplater
parmesanost
tørket oregano

Hvit saus (Bechamelsaus):
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
1 ss av den grovhakkede løken
1 laurbærblad
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

blandet salat
godt brød

1. Stek løk (- 1 ss som skal kokes i sausen) og hvitløk et par minutter i olje på middels varme, i kjele. Tilsett gulrot og selleri og stek et par minutter til.
2. Øk varmen litt og tilsett kjøttdeigen. Hakk den i små biter og stek til den har skiftet farge, gjerne litt brun.
3. Rør inn hermetiske tomater og tomatpuré og krydre med salt og pepper. Smak til med litt sukker for å dempe den syrlige smaken på tomatene. La dette stå å småputre 10-15 minutter uten lokk. Rør av og til.
4. Imens lager du sausen: Kok opp melk, løk, pepper, laurbærblad og muskat. Ta kjelen vekk fra platen og la det stå å trekke en 10 minutters tid. Sil melken i en bolle el.l. og ha løken sammen med kjøttsausen. Laurbærbladet kastes. Videre: Smelt smør i kjele og rør omhyggelig inn hvetemel. Spe med litt og litt melk og rør kraftig mellom hver speing/koking. La sausen småkoke minst 5 minutter. Krydre med salt og evt. mer pepper.


5. Riv parmesanost eller hakk den.
6. Legg kjøttsaus, lasagneplater og hvit saus lagvis 2-3 ganger. Hvitsaus og ost på toppen. Dryss 1 ts tørket oregano over.



7. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter til overflaten er gylden.
8. Lag en blandet salat og server gjerne godt brød til.

Deilig middag for både liten og stor:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...