fredag 2. juni 2017

SALAT MED SØTPOTET, GULROT, MAIS OG APRIKOS



Da jeg var så heldig å finne regnbuegulrøtter i butikken her forleden, brukte jeg dem i denne salaten hvor det skulle være minigulrøtter. Disse er jo mye festligere! Kjøp en pakke når du er på handletur neste gang...

Til 4 personer

1 søtpotet ca. 300 g i terninger 1 cm
4 minigulrøtter delt i to på langs eller tilsvarende mengde regnbuegulrøtter i staver
1 hjertesalat eller en annen sort
1/2 beger rucculasalat eller en annen sort
4 tomater i biter
4 stilker stangselleri i små biter
1 boks maiskorn, avrente
4 tørkede aprikoser i mindre biter
4 vårløk i ringer skåret på skrå

Dressing:
1 1/2 dl yoghurt naturell
2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, presset
2 ss god olivenolje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Godt brød ved siden av og gjerne spekemat, om ønskelig.

1. Kok søtpotetterningene i lettsaltet vann i 10 minutter eller til møre. Hell av vannet og sett til side, til avkjøling.


2. Skjær gulrøttene i staver og kok dem i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell av vannet og sett til side, til avkjøling.


3. Skjær aprikosene i mindre biter.


3. Riv salaten i mindre biter og legg dem i en salatbolle. Fyll opp bollen med søtpotet, gulrøtter, tomater, stilkselleri, mais, aprikoser og vårløk. Bland sammen.
4. Rist sammen dressingen i et glass med tett lokk. Dette kalte vi på skolen for mikromixer:-)
Drypp dressingen over salaten og server.

Deilig salat med nydelige farger!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...