tirsdag 1. august 2017

MAROKKANSKE MANDELKAKER

Gyldne mandelkaker som er deilig til is eller bare til en kopp kaffe eller te.

Gode, lettlagede marokkanske kaker som er seige og gode å tygge på. Disse er også fine å fryse.

Stekeovn 180 grader i 12-14 minutter.

48 stk.

400 g mandler males på mandelkvern
200 g melis
1 ts bakepulver
2 egg
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
---
ekstra melis
48 skoldede mandler


Først av alt skolder du mandlene slik: Kok opp 1/2 l vann og ha mandlene i. Ta kjelen vekk fra platen, la dem ligge ett minutt, hell kaldt vann i og klem skallet av hver mandel. Tørk dem med kjøkkenpapir el.l.

1. Bland de malte mandlene godt med siktet melis og bakepulver.
2. Pisk eggene lett sammen og hell dem i bollen med mandlene. Ha også i sitronsaft nå, hvis du skal bruke det. Kna alt godt sammen, det virker som det ikke er mulig å få en deig av det, men det er det med litt innsats. Hell gjerne alt ned på bakebordet og samle det der. Det blir en fin og god masse av det, litt klissete, så du må nok ha litt mer melis på når du skal trille kakene.
3. Når deigen er jevn og fin deler du den i 3, trill pølser og del hver pølse i 16 = 48 stk.
4. Trill kuler og rull dem i melis som du har i en dyp tallerken. Sett kulene på bakepapir, klem dem litt ned og press en skoldet mandel godt ned i hver kake. Kakene kan stå ganske tett, de utvider seg ikke så mye.





5. Stek kakene ved 180 grader midt i ovnen ca. 12-14 minutter til gyldne på farge. Det kan være lurt å steke en prøvekake først så du får sjekket både temperaturen og steketiden på ovnen din. Ovner kan være så forskjellige. Kakene skal være litt seige å tygge på.
6. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...