onsdag 2. august 2017

RISSALAT MED REKER OG MANGO



En sommerlig og lett lunsjrett som er enkel å lage. Server gjerne godt brød til.

Til 4 personer

100 g langkornet ris som ikke kleber (Basmatiris er super)
300 g rensede reker (ikke bruk hermetiske!) (Ca. 500 g med skall)
1 mango i terninger
2 vårløk i tynne skiver
25 g mandelflak

Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd, presset
1 ss eplesirup (acasiehonning)
salt
pepper

1. Skyll risen et par ganger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og ha risen i. La den koke i 30-35 minutter på svak varme, eller etter anvisning på pakken. Sil av evt. rester av kokevann og avkjøl risen.
2. Rens rekene.
3. Mangoterninger: Bruk en stor skarp kniv og skjær av en skalk på hver side av stenen. Bruk en liten spiss kniv og skjær ruter gjennom mangokjøttet helt ned til skallet. Vreng skalken og løsne terningene fra skallet med en kniv eller skje el.l.
4. Rør sammen dressingen.
5. Bland ris og reker og ringle dressingen over. Bland godt.
6. Vend inn mango, vårløk og mandelflak.
7. Legg salaten opp på 4 tallerkener, gjerne på et stort grønt salatblad og server med godt brød til. Super sommerlunsj!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...