søndag 10. september 2017

BLÅBÆRSUPPE



Blåbær er fulle av antioksydanter og er dermed sunne bær. Blåbærsuppe er i tillegg en fin og deilig dessert så da er det vel bare å dra til skogs og plukke disse nydelige blå bærene?

Blåbærsuppe er ikke så vanlig å lage. Prøv denne oppskriften og du vil helt sikkert lage denne flere ganger. Lekker søndagsdessert med en kremklatt i eller en skje vaniljeis.

Blåbærsuppe til 6 personer:

500 g blåbær
7 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker (eller aller helst en vaniljestang, splittet og frøene skrapt ut)
--
1/2 dl kaldt vann
1 1/2 ss potetmel

Fløyelsmyk krem eller vaniljeis

1. La bær og vann småkoke i 10 minutter. Tilsett sukkeret, vaniljefrø og stang og la koke et par minutter til.
2. Smak om suppen er søt nok. Ta ut vaniljestangen.
3. Rør potetmel og vann til alt melet er oppløst. Ta kjelen av platen, rør inn meljevningen, sett kjelen på platen igjen og la suppen boble et par ganger. Da er suppen ferdig.
4. Avkjøl suppen til lunken eller helt kald.
5. Server i suppetallerkener med en kremklatt eller litt vaniljeis. Deilig!

OBS: Man blir nok litt blå på tennene...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...