søndag 10. september 2017

GROVE, TYNNE FROKOSTKJEKS MED SPISSKUMMEN



Disse kjeksene er deilige både til frokost og andre tider på døgnet. Ost og syltetøy smaker ekstra godt til. Har du ikke laget kjeks noen gang bør du prøve disse.

Stekeovn 200 grader i 10-11 minutter midt i ovnen

25-30 stk. avhengig av tykkelse og Ø

75 g smør
1 1/2 dl melk
3 dl grov rug
1 1/4 dl hvetemel (+ litt til justering av deigen og utbaking)
1 dl sesamfrø
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 ts spisskummen

1. Smelt smør og avkjøl det noe.
2. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og hell i smør og melk. Elt det godt sammen.
3. Ta deigen ut på bakebordet og kna den med litt mel så den blir god å arbeide med.
4. Kjevle 1/4 av deigen om gangen med litt mel under leiven. Du vil kanskje merke at den setter seg noe fast til underlaget, men det gjør ikke noe. Kjevle tynt ut, ca. 1 - 1 1/2 mm! Det er ingen kunst:-)
Kjeksene er lette å løsne med en stekespade eller noe annet tynt. Stikk ut runde kjeks med en ring til Norgesglass eller tilsvarende Ø. Du kan også skjære dem i firkanter/rektangler. Valget er ditt. Det er plass til 12 runde kjeks pr. stekebrett. Samle restene fra hver kjevling og kjevle dem til slutt. Er deigen blitt litt for fast, knar du bare inn 1 ss kaldt vann.


5. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller papirpose.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...