søndag 10. september 2017

INDISK TIKKA MASALA MED KALKUN



Diverse krydderblandinger man får kjøpt både i innvandrerbutikker her i landet og i utlandet er veldig spennende saker. For ikke å snakke om den fantastiske duften det blir i huset når de blir varmet opp. Man kan bli sulten bare ved tanken...Jeg kjøper alltid med meg mange ulike krydderier fra markeder i utlandet, både enkle kryddersorter og blandinger. Og så bare gleder jeg meg til å begynne kokkeleringen;-)



Hvis du ikke har garam masala i krydderhyllen din kan du enkelt lage denne krydderblandingen selv. Oppskrift nr. 2 HER.

Denne oppskriften er fritt etter Lise Finckenhagen. Hun bruker kylling (jeg kalkun), yoghurt i marinaden (jeg crème fraîche og melk) og fløte (jeg kokosmelk) i sausen. Dessuten synes jeg det er kjempegodt med eplesyltetøy til.

Her er min oppskrift til 6 personer:

600-700 g kalkunfilet i strimler eller mindre biter
smør/olje
---
Marinade:
1 1/2 dl lett crème fraîche
1 dl melk
2 ss olje
2 ss garam masala
1 ss paprikapulver
1 ss finrevet ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Saus:
1 stor løk/rødløk finhakket
2 ss smør
1 1/2 ss finrevet ingefær
2 hvitløkfedd, pressede
1 1/2 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk, ikke light
1/2 ts chili powder
salt
eplesirup/sukker/honning

Langkornet (Basmati-)ris til 6 personer - 4 dl?

Naanbrød hvis du har
Mangochutney hvis du har

Eplesyltetøy/eplemos

Persille eller koriander

* Husk å sette over vann og kok ris etter anvisning på pakken.

1. Rør sammen alt til marinaden og legg kjøttet i. Bland det godt og sett det kaldt minst en times tid.



2. Lag sausen før du steker kjøttet: Smelt smør i en mellomstor kjele og stek løken på middels varme til myk og blank. Tilsett ingefær, hvitløk, garam masala, paprika og chili powder og stek dette ett minutt mens du rører hele tiden.
3. Hell i de hakkede tomatene fra boks (4 dl) og la dette koke 5-7 minutter.
4. Hell i kokosmelk (4 dl) og la dette koke videre i 5-10 minutter. Rør av og til.
5. Smak sausen godt til før kjøttet stekes og has i. Det er viktig med nok sukker for å dempe den syrlige tomatsmaken. Kanskje 1-2-3 ss er passe. Smak også til med nok chili powder. Dette skal være noe sterkt på smak! (Jeg har spicy paprikapulver fra et utenlandsk marked som er ganske sterkt. Da trengs ikke så mye chili powder.)
6. Hvis du vil ha en jevn saus kan du bruke stavmixer i den. Jeg gjorde det ikke.
7. Stek kjøttet et par omganger på god varme i et par ss olje. Legg kjøttet i sausen og la det trekke i den til gjennomkokt, ca. 10 minutter.
8. Legg maten opp på tallerkener med gryteretten oppå risen. Ha på godt med saus! Uhmmm...

Dette rev litt i halsen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...