mandag 9. oktober 2017

BOLLER, FORSEGGJORTE MED HJEMMELAGET MAKRONFYLLDu, så gøy det var å lage disse! Ser det ikke sånn ut, kanskje? Du må prøve!! Disse er fylt med makronfyll/mandelfyll, men de kan også fylles med tykt syltetøy, f.eks. Bruk det du har og familien liker. Sjokolade, Nugatti, Sjokade, peanøttsmør?

Stekeovn 225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen
24 boller


Hvetedeig:
15 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 3/4 dl sukker
2 ts kardemomme
5 dl lunken melk
---
150 g Bremykt (romtemperert)

*Eggeplommene kan blandes med litt vann og brukes til å pensle bakverket med*

Makronfyll/mandelfyll:
3 dl mandler
3 dl melis
2 eggehviter
2 ss kaldt vann

Eggpensling

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem sammen. Hell i lunken melk og elt det sammen. Nå virker nok deigen noe fast, men når det myke smøret eltes inn i små porsjoner blir den helt perfekt. Skrap ned fra sidene og smør et tynt lag med olje rundt hele deigen. Sett til heving på et lunt sted til dobbelt så stor.2. Mens deigen hever seg lager du makronfyllet: Mal mandlene med skall på mandelkvern og bland dem med melis. Pisk eggehvitene litt og ha mandelmassen i. Rør det godt sammen. Tilsett 2 ss kaldt vann og rør det jevnt.
3. Hvelv den ferdighevede deigen ned på lett melet bakebord. Ser du hvor fantastisk deigen er? Den er en drøm å arbeide med. Myk og nydelig! Nesten ikke kna den, bare trill den til en tykk pølse og del i 24 biter. Trill dem til boller som har godt av å både hvile seg litt og heve seg litt til. Dekk dem til så de ikke får tørr overflate.
4. Trykk bollene flate, bruk gjerne et kjevle og form dem til en sirkel på ca. 12 cm. Du må sikkert gjenta prosessen et par ganger for de har en liten tendens til å krympe. Det er lurt å kjevle i alle fall halvparten om gangen i flere omganger.
5. Gjør som på bildet nedenfor ved å skjære et snitt på hver side. Fordel 1 ss makronfyll på midten og form dem som du ser på bildet. Klem sidene godt inntil. Fikk du det til? Legg dem over på bakepapirkledd stekebrett, dekk dem til og sett til heving til dobbelt så store på en lun plass.


6. Pensle bollene og stek som angitt ved 225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Deilig gjærbakst til kaffen! Gled deg:-)

2 kommentarer:

  1. De så veldig gode ut.
    Skal prøves. Digger oppskriftene dine.

    SvarSlett
  2. Tusen takk. Bollene var kjempegode! Gled deg😀

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...