søndag 8. oktober 2017

BRAIDED HVETESTANG MED HJEMMELAGET MAKRONFYLL


Deilig hvetebakst som går ned på høykant. Garantert. Braided betyr her at den er tvunnet, to remser er tvunnet om hverandre. Egentlig betyr braided flettet. Prøv dette du også, det er moro for det blir så fint!

Stekeovn 190 grader i 25-30 minutter på nederste rille i ovnen

2 stk.

Makronfyll/mandelfyll:
3 dl mandler
3 dl melis
2 eggehviter
2 ss kaldt vann

Hvetedeig:
15 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 3/4 dl sukker
2 ts kardemomme
5 dl lunken melk
150 g myk margarin/smør

eggpensling

1. Mal mandler med skall på mandelkvern. Pisk eggehvitene til noe luftige og bland i mandler og melis. Rør det godt. Tilsett vann og rør det også godt inn i makronfyllet.
2. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem sammen. Tilsett lunken melk og elt den ekstra godt inn. Deigen virker kanskje noe fast på dette tidspunktet, men når det myke smøret eltes inn i små porsjoner blir deigen helt suveren. La maskinen gå i minst 5 minutter etter at smøret er blandet inn.
3. Form en fin og jevn deig, smør olje rundt deigen og sett den til heving til dobbel så stor.4. Hvelv deigen ned på bakebordet. Kna den så lite som mulig. Del den i to og kjevle hver del til et rektangel på ca. 35 x 25 cm. Smør halvparten av makronfyllet utover leiven.


5. Rull sammen fra langsiden og flytt pølsen over på bakepapir med skjøten opp. Skjær pølsen i to på langs i skjøten, men ikke helt ut til den øverste enden foreløpig.


 5. Tvinn de to lengdene om hverandre med snittflaten opp. Skjær også enden i to og form den til. Klem endene godt sammen så de ikke spretter opp under stekingen. Gjør det samme med den andre deigen eller del i 12, trill boller som du fyller med resten av makronfyllet.


7. Sett til heving på et lunt sted godt tildekket.
8. Pensle med egg og stek på nederste rille i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter. Skulle den bli for brun før den er ferdigstekt legger du bare et bakepapir over etter 25 minutter.
9. Skyv den ferdigstekte hvetestangen forsiktig over på kakerist til avkjøling.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...