lørdag 28. oktober 2017

BUTTER CHICKEN, NESTEN SOM I INDIA



Indisk mat er så godt at man skulle laget det mye oftere! Duften av alle krydderiene er bare helt herlig!
Denne oppskriften er noe annerledes enn en jeg fant på nettet. Brukte hva jeg hadde for hånden av krydder, så retten kan vel ikke kalles ekte indisk. Men smakfull var den:-)

Garam masala er en indisk krydderblanding som er obligatorisk i denne retten. Hvis du ikke har dette krydderet, kan du lage din egen blanding. Oppskrift HER.

Ved siden av kan man servere enten ris eller nanbrød eller begge deler.

Til 4 personer

3 kyllingfileter i terninger à 2 cm

Marinade:
2 dl yoghurt, naturell
2 ts revet eller knust fersk ingefær
1 ts revet eller knust hvitløk
2 ts garam masala
2 ts gurkemeie
1/4 ts chili powder (sterkt)
1 ts sitronsaft
---

Saus:
1 ts revet eller knust hvitløk
1 ss revet eller knust fersk ingefær
2 ts (spicy) paprikapulver
1/2 ts kardemomme
1 bx hermetiske tomater
1 kanelstang
2 ts sitronsaft
2 ss honning eller eplesirup
1 dl fløte

smør til steking

koriander eller persille frisk eller tørket

2 poser boil-in-bag Jasminris eller Basmatiris eller
3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

evt. også nanbrød

1. Bland sammen alt til marinaden og legg kyllingbitene i. Jeg knuste ingefær og hvitløk i morter med 1 ss vann. La kyllingen marineres minst et par timer på et kjølig sted.




2. Lag sausen: Stek hvitløk, ingefær, paprika og kardemomme i smør et par minutter på middels varme. Kjenner du hvor deilig det dufter...mmm..
3. Tilsett tomatene og kanelstangen og la sausen koke i 10 minutter. Fjern kanelstangen og mos sausen med stavmixer. Legg kanelstangen i sausen igjen.
4. Stek kyllingen i smør til den har skiftet farge rundt det hele. Trenger ikke bli gjennomstekt, den skal koke i sausen senere. La godt med marinade steke med. Stek bare halvparten av kyllingen om gangen. Ha den over i sausen. Har du marinade til overs har du den i sausen, også. La retten koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.



5. Tilsett fløte og smak sausen til  med salt, pepper og evt. noe søtt.


6. Server maten i pene boller med et dryss koriander over. God appetitt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...