lørdag 28. oktober 2017

EPLEROSER 2


Disse eplerosene er fine å pynte med på både kaker og desserter og mere til. Hvis du ikke har prøvd deg på sånne før bør du gjøre det nå. Det er ikke vanskelig, bare litt tidkrevende. Øvelse gjør mester.
Disse nydelige blomstene er laget etter at jeg så et innslag i media der konditor Sverre Sætre imponerte med sånne.

Du trenger bare epler og sukkerlake og litt tålmodighet:-)

- Bruk helst røde epler. Skjær inntil kjernehuset på to sider. Skjær disse to halvdelene i tynne skiver, helst ikke tykkere enn 1 mm.
- Kok opp 1 liter vann med 1 dl sukker. Kok epleskivene i ett minutt og legg de over på en tallerken til avkjøling. Kok ett eple om gangen.

Det kan bli mange epleroser av disse nydelige eplene våre:-)



- Ta en skive og rull den sammen. Legg videre epleskiver rundt med litt overlapping hele vegen.
Ser du hvor fint det blir? Du kan lage så store eller små roser du vil. Jeg laget 8 roser av 2 epler.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...